Widzę, że większość jednak woli coś nowego - więcej
DM.
Proponuję coś takiego (only DM):Turniej jednoosobowy (tzn. drużyna = 1 osoba).
Zaczynamy od jakiejś tam grupy ludzi (powyżej 16). Dzielimy ich na 2 grupy (losowanie zrobi niezawisły i bezstronny Kamień - tak, to ja
).
Z owych
16-24 osób przechodzi 12 osób (po 6 z każdej grupy - odpada 4-12). Te
12 osób dzielimy na 3 grupy po 4 osoby. Dzielimy ich tak (1A,2B,5A,6B; 3A,4B,3B,4A; 5B,6A,1B,2A) Z tych trzech grup
awansują po 2 osoby (czyli 6 osób - odpada 6).
Ta szóstka gra "mecz o wszystko", tj. po nim zostają 4 osoby (odpadają 2), które grają półfinały (1vs4, 2vs3). Po nich zostaje
finał (wygrani) i
mecz o 3 miejsce (przegrani).
Wstępny harmonogram:1 dzień (lub 2): 2 mecze DM - eliminacje - po min 8 osób - mapa do 150 (głosowanie w ankiecie, w której biorą udział tylko uczestnicy meczu. Brak rozstrzygnięcia - Burgundy)
2-3(4) dzień: 3 mecze (po 4 osoby) - mapa do 100 (również ankieta, brak rozstrzygnięcia - Toujane)
4(5) dzień: 1 mecz - "mecz o wszystko" (6 osób) - mapa do 100 (głosowanie, remis - Burgundy)
5(6) dzień: 2 mecze - półfinały (1vs1) - do 50 (wstępnie Burgundy)
6(7) dzień: 2 mecze - mecz o 3 miejsce i FINAŁ!!! - Toujane do 50 (chyba, że OBIE osoby chcą inną mapę).
Reszta ( ):Podobnie jak w poprzedniej propozycji całość by trwała ok. 6 dni (chyba, że gracze przedłużą niewiele)
Jako, że turniej w decydującym momencie przechodzi w grę 1vs1, proponuję grać wszystkimi broniami (twój wybór - rifle przewaga z odległości, automat z bliska), bez nadów, bo za dużo nimi można zdziałać na DM).
Po za tym dozwolone są akcje typu: "następne 20 fragów gramy bash" po akceptacji wszystkich graczy (niedostosowanie się po akceptacji = -3fragi).
Myślę, że jak poprawnie przeprowadzę proces reinstalacji systemu operacyjnego na mym komputerze (w skrócie: przeinstaluję Windowsa), to mogę zająć się sędziowaniem i organizacją tego turnieju.
Teraz pasuje wszystkim?