ja ostatnio na SD jak wpadam to wrzucam for fun tryby tdm,ctf i hQ
jak na razie nie spotkałem się z negatywnymi komentarzami
wręcz przeciwnie
a jeśli chodzi o PL to fakt nie zagladam tam bo nikogo nie ma :( a był to mój ulubiony serv..
czy była podjęta próba vote? może na początku będzie to denerwujace bo moga byc ciagle te same mapy ale chyba wole to niż ciagłe pustki na servie..
zrobić vote na tryb i na maps i wted posiedziec i zobaczyc co wybieraja gracze.. i na podstawie tego zrobi come back delty pl..
gram sporo w mmorpg i jak slysze ze ktos gra w cod lub csa od razu daje namiary na nas.. tak samo na forach, ts itp. ale jak to wyglada jak gość wchodzi na forum i widzi:
sd - 7-10 osob
pl-pusto
war-offline itp xD
cs-offline xD
latam po różnych serverach i widze ze kazda serverownia ma 1 server std (czyli np SD/tdm w cod lub ffa/tp w csa) a do tego 1-3 serverow for fun (cod z roznymi modami to samo w csie) chodzi o to zeby bylo cos co zatrzyma graczy (zdobywanie rang, doswiadczenia itp wiadoczne zmiany zalezne od fragow i czasu spedzonego na tym servie) gracze musza miec cel, musza widziec ze gra na naszym servie cos im daje, bo od tak postrzelac sobie to moga wejsc na byle jaki serv..
ale po pierwsze primo nie pakowac 20stu serverow z 10cioma grami z czego 90% jest pustych albo offline tylko skoncentrowac sie na 2-4 i dbac o t0 zeby staly online, zeby admin tam zagladal itp.. sam siedzialem na pewnym serverze praktycznie codziennie (non stop pelny czasami nawet godzine czekalem zeby sie dopchac), jak zaczely sie lagi ciagle byl off itp gracze znikneli i przez prawie miesiac zagladalo tam moze 2-3 graczy...
w jakości sila.. i o to przede wszystkim trzeba zadbac.. a jako doswiadczony w usługach handlowych wiem że podstawa "sprzedania" usługi to zbadanie potrzeb klientów(graczy), toteż wrzucić vote i do tego wyświetlać komunikat coś w stylu:
"Nie lubisz tej mapy? A może tryb gry Ci nie odpowiada? Zajrzyj na forum, teraz to właśnie Ty decydujesz jak bedzie wygladał ten server."
to oczywiście tylko przykłady.. druga sprawa iż w wakacja taka akcja nie ma sensu.. zawsze był tak ze w okresie wakacyjnym servery swiecily pustkami.. trzeba zebrać pomysly i zaczac cos dzialac po wakacjach,,