Tak tak, właśnie tak. Otóż pomyślałem sobie, że grający na delcie ostatnio wykazują się wyjątkowym niezrozumieniem, głupotą, bezczelnością i arogancją w stosunku do adminów, a przynajmniej do mnie. Nagle okazało się, że to gracz ma zawsze rację, a każdy admin, który kogoś kicknie to zły admin, fuj fuj fuj. Noooo... chyba, że kicknie na prośbę, a zaznaczam, że prośby owe brzmią z reguły: "Aczeeeee!!11! Koknij tego cwela, ma wh jak chooj" i wskazuje typa ze statami 2:18, który najwyraźniej jest po prostu nowicjuszem. Sorry, nie tak to działa. No i nie tylko wam wolno narzekac, nam też. Pamiętniki czas zacząc.
6.12.2009
Śmigam sobie elegancko na delcie SD, pod własnym nickiem, żadne incognito. Przyznam, że sam sie juz przyzwyczaiłem do tego, że nie umiecie ogarnac zasady "Gramy SD - Alianci atakują i PLANTUJA" ale wczoraj co poniektórzy bili mistrzostwa. Ale po kolei.
Nie wiem, czy wam potrzeba kagańca pod napięciem, ale niektórym był w rl zrobił krzywdę. Ja, pomijając nawet regulamin, nie toleruję bluzgania, rzucania mięsem i obrażania. Nie toleruję wyzywania się od dzieci neo, noobów, lowków, lamusów itp. Wg regulaminu, za takie coś jest 1 (słownie JEDNO) ostrzeżenie i kick lub tempban przy czym ja osobiście preferuje tempbany, bo kick to żadna kara. Tak więc gram na SD, z własnym nickiem, z tagiem Admina, a tam chaos jak na chińskim bazarze. Non stop ktoś kogoś zjeżdża, hejci, obraża i wyzywa i to nie jakieś dzieci co pierwszy raz grają ale nasi stali bywalcy. Ostrzegam ich kilka razy, nic. NIC.
W końcu pan Czorny, uważa, że chce podyskutowac i że ma w pupie czy ja wam luzuje regulamin czy nie, bo Budda mi świadkiem, że gdybym trzymał się regulaminu tak jak powinienem to ja sam (a adminów jest dużo) zbanowałbym w jeden dzień pół serwera. Anyway, pan Czorny uważa, że powinienem, już teraz i od zaraz zacząc egzekwowac jak trzeba zaczynając od niego. No to wlepiam mu tempbana, który należał mu się już od 15 minut. I nagle, o zgrozo! Cały serw na mnie. "Ace tak nie można", "Ace spokojnie", Ace to Ace sramto.
Otóż moi prawie kochani, można i trzeba. Po to jest regulamin by go przestrzegac. Docencie moja anielska cierpliwosc by bo calym dniu albo tygodniu zapierdolu nie wlepiac banow od razu tylko kminic kto tu komu zawinil. A ja tu sie staram i w zamian dostaje "Ace tak nie można". Można. Regulamin jest? Jest? Info o regulaminie wyświetlane jest? Jest. Punkt któryśnasty regulaminu "Nieznajomośc regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania" też jest wyświetlany i powszechnie znany.
Kwestia grania w tryb. Nie wiem czy to tak ciężko ogarnąc ale powiem raz i ostatni raz: NIEMCY KAMPIA --- ALIANCI ATAKUJA
tak by dotarło. Za każde grubsze odstępstwa od tej zasady bede karał może nie od razu wydaleniem ale na pewno mortarem.
Tak więc, mój pamiętniczku, to tyle na dziś. Zachęcam innych adminów ale i graczy do kommentów. Admini mile widziani z kolejnymi wpisami z własnymi żalami.
PZDR
|