DeltaServ

Gramy Bo Lubimy

Teraz jest Cz lis 21, 2024 6:38 pm

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]

Shoutbox

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak sie gra w Search and Destroy
PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 6:42 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Gadu-Gadu: 0
Witam jak wam wiadomo tryb gry Search and Destroy [SD] polega na tym ze jedna drużyna musi wysadzić jeden z dwóch obiektów wroga tak zwany plant (alliant) a druga bronić tych obiektów a w razie zaplantowania rozbroić ładunek (niemcy).Dobra przejde odrazu do setna.

Od dosyc długiego czasu na tym serwerze i podkreslam tylko na tym o innych sie nie wypowiadam , dochodzi do łamania regulaminu i zasad panujacych w trybie sd czyli niemcy bronia planta a allianci atakuja i probója podkladac ładunki pod 2 wybrane obiekty , jakis czas temu grał pwien gracz o nicku nie napisze kto bo niepamientam dokladnie cos c'ron czy jakos tak gral w niemcach była to mapa caen co runde rush na respa amerykanow po ilus razach zwracam mu uwage on pisze tak rashuje bo nie lubie campic czy jakos tak no i co runde to samo i to nie tak ze jakis czas siedzi przy plancie tylko odrazu od Początku rundy zapiernicza prosto na nasz resp i juz kurwi.. mnie brała bo nie da sie nawet wyjsc i odrazu zgon , inna sytuacja to taka ze gral sobie dzis gracz o nicku mp5(niemiec) na mapie St. Mere dostal on kicka od rahima (niemiec) za campienie na respie gdzie resp znajduje sie blisko planta i tak moja mysl o co ulicha kurwa chodzi.
Po paru sekundach wraca gosc o nicku mp5 pisze do rahima z zapytaniem za co kick rahim odpisal ze za campienie na respie mp5 odpisal ze jest smieszny i polecial Temp Ban i teraz moze rahim mial prawo dac tempa ale kicka za campe w ger przy plancie moim zdaniem było to bez podstawne. moge w nieskonczonosc wymieniac o rashowaniu niemców na respa alliantów i campienie allaintów i niewykonywanie celu gry czyli palntowanie dodam tez ze nie raz widzalem jak łamali regulamin nawet admini ale to tez ludzie , ale jak admin pisze ze np ze to nie moja sprawa ze bedzie sobie gral jak chce no , prosze czy byscie nie byli podirytowany była kiedys tez taka sytaucja z kakim na mapie carentan ale to juz stare dzieje oczywiscie podaje tylko przyklad bo to jakosc trzeba rozwiazac bo wkoncu michal sam pisal ze to bedzie karane a jak mozna karac jak administracja sama tak robi a jak ktos zwraca uwage to nic sie nie dzieje moze czasem adm cos tam napisze i to tyle na ten temat , zachęcam wszystkich do dyskusji o tym temacie :signher: :-)

Tytuł: Re: jak sie gra w Search and Destroy
PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 6:44 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Jeszcze dodam ze ja tez nie jestem swiety czasem tez campilem i rashowalem ale zazwyczaj bylem do tego zmuszony albo podirytowany campieniem alliantów

Tytuł: Reklamy

PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 8:24 pm 
16. Pułkownik
16. Pułkownik

Ja to widzę tak:
Alianci mają 2 min na planta. Co robią w tym czasie mnie nie obchodzi. Mogą przez 1,5min biegać w kółko a później sprint do celu. Ważne żeby zdążyli. Jak nie, to ich karzę.

Niemcy mają niedopuścić do wybuchu. Jak to zrobią - nieważne.

Natomiast w obu ekipach nie toleruję campienia, czyli siedzenia w dosłownie jednym miejscu i wyczekiwania na przeciwnika. Nie dotyczy to np. utrzymywania pozycji np. siedzenie w 1 budynku z ciągłą zmianą miejsca/okna/wyjścia (bez przesady).
Również nie mam nic do czekania na przeciwnika jeśli wiadomo, że ZARAZ tam wyjdzie.
Co do siedzenia na respie to według mnie jest to miejsce jak każde inne i jeśli się nie przesadza, to można tam siedzieć.

PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 8:35 pm 
04. St Kapral
04. St Kapral

Kamyk, a jak siedział na Caen gość cały czas to pisałeś że ci nie przeszkadza :D

PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 9:05 pm 
16. Pułkownik
16. Pułkownik

oj tam, oj tam :D
On jadł kolację dlatego grał biernie. Następnym razem go upomnę ;)

PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 9:25 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Już w poprzedniej skardze napisałem że nie będę tolerował kampienia NA RESPIE koniec tematu. Jeśli ktoś ma jakieś obiekcje do mojego adminowania mogę ustąpić stanowiska. Obiekcje w stosunku do mojej osoby przyjmuje tylko i wyłącznie od osób POWAŻNYCH, a nie dzieci neo.

ps. Berr, nie uważam Cie za człowieka wystarczająco poważnego.

PostNapisane: Pn wrz 12, 2011 9:39 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Po 1 to mnie nie znasz to ze czasem cos tam powiem napisze albo popajacuje to moze jest oznaka ze nie jestem dla ciebie dosyc poważny bo kurwa co mam sie cala mape spinac albo nic nie pisac ok kurwa moge to zrobic , pozatym tu nie chodzi o to ze campi tylko ze bronił planta bo tam gdzie jest resp tam obok byl plant co do twojego adminowania poza tym przypadkiem nic nie widzalem niestosownego wiec juz sie tak nie spinaj narazie

PostNapisane: Wt wrz 13, 2011 2:22 pm 
03. Kapral
03. Kapral

Gadu-Gadu: 11720844
Berr wielki szacun dla Ciebie , że założyłeś ten temat , dla Ciebie zaś Kamyk , za twojego posta. Ludzie ogarnijcie się. Pisałem już nie raz na czym polega sd , kamyk napisał kilka postów wyżej. W grze najważniejsze są jej CELE ! Aliant ma 2min na zaplantowanie , jak plantuje , gdzie i w jakim czasie to już jego sprawa. Gracze , którzy nie wyrabiają się w tym czasie z plantem , bo np za długo kampili , powinni być kickowani , a jeśli to nie poskutkuje i nadal nie będą się wyrabiać , to wtedy banik. Niemiec może kampić cały czas , nei ważne na czyim respie , no oczywiście nie wskazuje się typowego kampienia , czyli np. położenia się gdzieś i czekania , aż coś pod celownik wejdzie. Ludzie nie oglądacie filmów ? Rola Niemca polega na tak jakby patrolowaniu terenu , bronieniu obiektów , Alianta na zajmowaniu lub niszczeniu obiektu , jak to kto robi to jego osobisty interes , ale powtórzę LICZY SIĘ CEL.

PostNapisane: Wt wrz 13, 2011 2:23 pm 
03. Kapral
03. Kapral

Aha , jeśli chodzi o tę sytuację Rahu - Mp5 , to admin bardzo nie fair się zachował.

PostNapisane: Wt wrz 13, 2011 6:43 pm 
Admin CoD
Admin CoD

shagi666 napisał(a):
. Niemiec może kampić cały czas , nei ważne na czyim respie , no oczywiście nie wskazuje się typowego kampienia , czyli np. położenia się gdzieś i czekania , aż coś pod celownik wejdzie.

Dirt mylisz sie niemcy nie moga rashowac na respa alliantów bo to jest sprzeczne z reguła gry nie moga tez zbytnio campic np: siedziec i sie nie ruszac i czekac jak ktos wyjdzie.No chyba ze jest obok planta , pozatym dopuszczalny jest rush na resp wroga jesli ten jest na afku lub nie wykonuje cele gry czyli campi długi czas na respie.

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 5:27 pm 
03. Kapral
03. Kapral

Napisałem , że może kampić , nie rashować.

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 5:58 pm 
16. Pułkownik
16. Pułkownik

GHOST1989 napisał(a):
Dirt mylisz sie niemcy nie moga rashowac na respa alliantów bo to jest sprzeczne z reguła gry.

Gdzie ty masz powiedziane, że Niemcy nie mogą biec na resp aliantów... S&D polega na obronie danego obiektu, np. działa. Według ciebie, grupa osób broniących nie może zająć strategicznych miejsc (okna, mosty), czy też przypuścić ataku na "bazę" wroga, tylko musi siedzieć przy celu. Wyobraź to sobie na np. Matmacie.
Mapy są w taki sposób zaprojektowane, by obie drużyny mogły zająć podobną jej powierzchnię. Zwykle po 10sek rundy alianci i Niemcy spotykają się w połowie mapy. Jeśli atakujący posiedzą na respie, to nie dziwne, że Niemcy tam biegną. Nie ma takiej możliwości, żeby w ciągu 15sek znaleźć się na respie wroga (no może na małej mapie).
Każda grupa ma równe szanse. To czy rashują czy nie ich wybór. Ważne by wykonali zadanie.

"Najlepszą obroną jest atak"

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 6:42 pm 
03. Kapral
03. Kapral

No właśnie. Inaczej musielibyśmy wytyczyć teren gerów i alów , może liniami ? Jak przekroczysz moją linię to masz bana ;p ;d Albo Cię Kamyk w krowę sprawiedliwości zamieni ;d

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 7:03 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Gadu-Gadu: 2470053
Kamien napisał(a):
GHOST1989 napisał(a):
Dirt mylisz sie niemcy nie moga rashowac na respa alliantów bo to jest sprzeczne z reguła gry.

Gdzie ty masz powiedziane, że Niemcy nie mogą biec na resp aliantów... S&D polega na obronie danego obiektu, np. działa. Według ciebie, grupa osób broniących nie może zająć strategicznych miejsc (okna, mosty), czy też przypuścić ataku na "bazę" wroga, tylko musi siedzieć przy celu. Wyobraź to sobie na np. Matmacie.
Mapy są w taki sposób zaprojektowane, by obie drużyny mogły zająć podobną jej powierzchnię. Zwykle po 10sek rundy alianci i Niemcy spotykają się w połowie mapy. Jeśli atakujący posiedzą na respie, to nie dziwne, że Niemcy tam biegną. Nie ma takiej możliwości, żeby w ciągu 15sek znaleźć się na respie wroga (no może na małej mapie).
Każda grupa ma równe szanse. To czy rashują czy nie ich wybór. Ważne by wykonali zadanie.

"Najlepszą obroną jest atak"

na matmacie jeśli axis nie zraszują to mają po grze ;) łatwe rundy dla allies wtedy, tak samo na burgundy.

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 8:21 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Kamyk co ty pierniczysz mowie o respie bo jak szkop idzie na respa rashuje a alliant zrobi planta to szkop juz lamie reguły gry bo nie obronil planta nie mowie ze nie mozna biegac po mapie tylko latac jak debil na respa co runde , ludzie fakt ze sa rozne mapy to mam na mysli takie duze mapy specyfincze gdzie planty sa blisko respa niemieckiego mozna miec rozne punkty widzenia ja mam swoj punkt widzenia i tyle .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]