DeltaServ

Gramy Bo Lubimy

Teraz jest Cz lis 21, 2024 12:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]

Shoutbox

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy serial poswiecony 2 wojnie ( pacyfik )
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 5:23 pm 
O serialu

8 grudnia 1941 roku, niespełna 24 godziny po nieoczekiwanym ataku Japończyków na amerykańską bazę Marynarki Wojennej w Pearl Harbor, Kongres USA wypowiedział wojnę Cesarstwu Japonii. Wybuch konfliktu poprzedzało 10 lat napiętych stosunków pomiędzy Japonią i Stanami Zjednoczonymi. Ich źródłem była postępująca ekspansja terytorialna Cesarstwa, które przez całą dekadę rozszerzało swoje wpływy w Chinach i Azji Południowo-Wschodniej. Po niespodziewanym ataku na Pearl Harbor, Stany Zjednoczone oficjalnie przystąpiły do trwającej od dwóch lat II wojny światowej. Decyzja przechyliła szalę zwycięstwa na korzyść obozu Aliantów.

Od pierwszych dni wojny, do rozrzuconych po całym kraju punktów rekrutacyjnych masowo zgłaszali się ochotnicy. Wielu z tych młodych mężczyzn marzyło o przywdzianiu munduru Piechoty Morskiej. Liczebność jej oddziałów wzrosła trzykrotnie w ciągu sześciu kolejnych miesięcy po ataku na Pearl Harbor.

Akcja serialu HBO Kompania braci koncentrowała się na losach kompanii E 506. pułku 101 dywizji powietrzno-desantowej, w ogarniętej wojną Europie. Najnowszy serial HBO pokazuje konflikt na Pacyfiku. Walki toczyły się na Oceanie Spokojnym, na Filipinach, w Holenderskich Indiach Wschodnich, na Nowej Gwinei i na Wyspach Salomona. PACYFIK przedstawia odyseję trzech żołnierzy z 1. dywizji Piechoty Morskiej, mającej przydomek „stara wiara”. Wspierana przez oddziały Marynarki Wojennej, sił powietrznych i wojsk lądowych, 1 dywizja Piechoty Morskiej przecierała szlak bojowy podczas najbardziej krwawych i zaciętych bitew wojny na Pacyfiku.

Starszy szeregowy Robert Leckie (James Badge Dale) dorastał w Rutherford w stanie New Jersey. Był jednym z ośmiorga rodzeństwa. W wieku 16 lat zaczął pracować jako dziennikarz sportowy dla gazety Bergen Evening Record. Leckie, nazywany przez towarzyszy broni „Szczęściarzem”, był jednym z ochotników, którzy zaciągnęli się do Piechoty Morskiej wkrótce po ataku na Pearl Harbor. Obsługiwał karabin maszynowy w kompanii H 2. batalionu 1. pułku 1. dywizji Piechoty Morskiej.

Sierżant John Basilone (Jon Seda) urodził się jako jedno z dziesięciorga dzieci włoskich imigrantów w Raritan w stanie New Jersey. W 1934 roku, w wieku 18 lat, Basilone zaciągnął się do armii amerykańskiej i przez trzy lata służył na Filipinach. Zdobył tam tytuł mistrza boksu. Po powrocie do New Jersey w 1940 roku Basilone zgłosił się na ochotnika do Piechoty Morskiej, gdzie obsługiwał karabin maszynowy w kompanii C 1. batalionu 7. pułku 1. dywizji Piechoty Morskiej, a później w kompanii B 1. batalionu 27. pułku 5. dywizji Piechoty Morskiej.

Starszy szeregowiec Eugene B. Sledge (Joe Mazzello) urodził się w zamożnej rodzinie w Mobile w stanie Alabama. Przodkowie jego obojga rodziców walczyli w wojnie secesyjnej po stronie Konfederacji. Ojciec Sledge’a był lekarzem wojskowym podczas I wojny światowej. Eugene skończył 18 lat zaledwie miesiąc przed przystąpieniem Stanów Zjednoczonych do wojny, ale z powodu choroby serca włożył mundur dopiero w grudniu 1942 roku. Jego rodzina nalegała, aby ukończył szkołę oficerską. Sledge zgłosił się jednak na ochotnika i służył w obsłudze moździerza w kompanii K 3. batalionu 5. pułku 1. dywizji Piechoty Morskiej.

PACYFIK pokazuje działania wojenne widziane oczami głównych bohaterów i ich towarzyszy broni, którzy stają w obronie ojczyzny i własnego życia. Żołnierze walczą w wielu egzotycznych miejscach, o nic nie mówiących im nazwach, takich jak Guadalcanal, Przylądek Gloucester, Peleliu, Iwo Jima czy Okinawa. Zmagając się z ekstremalnymi warunkami, głodem i trudnym klimatem, żołnierze walczą z wrogiem, który woli wybrać śmierć zamiast białej flagi. Jednocześnie toczą nieustanne bitwy z własnym ciałem, umysłem i emocjami, płacąc ogromną cenę za wojnę.

http://www.pacyfik.hbo.pl/#/main/pl/data/0

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł: Re: Nowy serial poswiecony 2 wojnie ( pacyfik )
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 5:24 pm 
...

Tytuł: Reklamy

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 5:25 pm 
.....

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 6:37 pm 
09. Chorąży
09. Chorąży

Gadu-Gadu: 7361301
To jest ten co w poniedziałek na HBO sie zaczyna ?

pilka-info.pl
Najświeższe newsy o lidze angielskiej. Newsy, Zapowiedzi, Linki do oglądania meczów i wiele innych. Zapraszam na stronę !!

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 6:56 pm 
TAK nowy serial NA KANALE HBO serial ma byc praktycznie taki sam jak Kompania braci tylko ze walcza z japonia na pacyfkiku polecam oczywiscie chodzi mi o klimat efekty itp

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 7:16 pm 
09. Chorąży
09. Chorąży

Ciekawe, będe sobie oglądał.

pilka-info.pl
Najświeższe newsy o lidze angielskiej. Newsy, Zapowiedzi, Linki do oglądania meczów i wiele innych. Zapraszam na stronę !!

PostNapisane: N mar 14, 2010 11:58 am 
nom ja też :) fajne to musi być :)

PostNapisane: Wt mar 16, 2010 2:56 pm 
09. Chorąży
09. Chorąży

Pierwszy odcinek świetny :).

pilka-info.pl

PostNapisane: Wt mar 16, 2010 4:15 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Gadu-Gadu: 0
Kurna a ja nie mam HBO. Będę musiał jakoś inaczej go zobaczyć...

http://www.forrestteam.dbv.pl/forum/index.php

PostNapisane: Cz mar 18, 2010 12:49 am 
dam link do sciagniecia 1 odcinka z lektorem

350 mb ale musi sie zgodzic michal jak cos to pytajcie sie bo ja niemam jego gg

PostNapisane: So mar 20, 2010 4:40 pm 
HeadAdmin
HeadAdmin

BeRR@SmuS napisał(a):
dam link do sciagniecia 1 odcinka z lektorem

350 mb ale musi sie zgodzic michal jak cos to pytajcie sie bo ja niemam jego gg

Uploaduj :D

PW z prośbami o unbana ignoruję.

PostNapisane: So mar 20, 2010 5:13 pm 
Admin CoD
Admin CoD

Oglądałem 1 odcinek :

http://www.megavideo.com/?v=GUQRZ5F0

i powiem że na razie zapowiada się obiecująco;) Ale 1 odcinek Kompanii Braci był według mnie dużo dużo lepszy ;)

http://www.forrestteam.dbv.pl/forum/index.php

PostNapisane: So mar 20, 2010 6:21 pm 
ja dzis lub jutro dodam linki na odcinki kompani braci Z LEKTOREM oczywiscie pacyfika bede dodawal po premierze w HBO Z LEKTOREM

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]